همانطور که میدانید در بسیاری از کشورهای اروپایی سیستم نمره دهی به کمک حروف مشخص میشود. مثلاً نمرات به شکل مثبت ((A و مثبت (B) ممکن است نشان داده شود. اما در کشور کانادا و به خصوص در شهرهای آلبرتا و کبک میتوان معادل این حروف را به شکل نمره نشان داد. موضوعی که در این باره وجود دارد، این است که نمره در هر شهر به یک صورت نشان داده میشود. مثلاً ممکن است نمره مثبت A)) در یک شهر برابر ۴.۳ باشد و نمره مثبت مثبت A)) در یک شهر دیگر برابر با ۴ باشد. این موضوع سبب میشود نمرات فرد در هر شهر به صورت عددی متفاوت باشد. ولی از لحاظ حروف معنی یکسانی در سراسر دبیرستانها، دانشگاهها یا مدارس کشور کانادا داشته باشد. سیستم نمره دهی در شهر کبک و آلبرتا به یکدیگر شباهت بسیاری دارد. به عنوان مثال در هر دو شهر مثبت A)) برابر با ۴.۳ و نمره (A)برابر با ۴ است. در برخی از دانشگاههای کشور کانادا سیستم نمره دهی کمی متفاوت است. به عنوان مثال از A)) تا (E) نمرات از ۰ تا ۹ نامگذاری شدهاند. مثلاً کسی که نمره مثبت (A) را دریافت میکند، یعنی نمره او ۹ است و کسی که نمره (A) را دریافت میکند، یعنی معادل عددی نمره آن برابر ۸ است. در دبیرستانهای کشور کانادا حروف از از A)) تا (F) هستند. (A) به این معناست که شما در وضعیت عالی قرار دارید و درصد زیادی از نمرۀ خود را دریافت کردهاید. حرف B)) یعنی وضعیت تحصیلی شما خوب و مناسب است و توانستهاید حدود ۸۰ درصد نمره را کسب کنید. حرف (C) برای دانش آموزانی است که در وضعیت متوسط قرار دارند و حدود ۷۰ درصد نمره را کسب کردهاند. نمره (E) متعلق به دانش آموزان ضعیف است که فقط توانستهاند ۶۰ درصد نمره را دریافت کنند. افرادی که پایینتر از ۶۰ درصد نمره دریافت کرده باشند، نمره (F) میگیرند. وبسایت ایران توکا میتواند اطلاعات کاملی در مورد سیستم آموزشی مدارس کانادا را در اختیار شما قرار دهد. بنابراین با مراجعه به وبسایت ایران توکا میتوانید از خدمات مشاوره تخصصی مهاجرت تحصیلی به کانادا بهرهمند شوید.
هر استان در کشور کانادا سیستم آموزشی خود را به طور کامل مدیریت میکند. استانداردهای سیستم آموزشی در سراسر کشور کانادا یکسان هستند و نحوۀ آموزش نیز در همۀ مناطق مانند یکدیگر است. با این حال ممکن است در برخی جزئیات سیستم آموزشی، تفاوتهای کوچکی دیده شود. کشور کانادا اهمیت زیادی برای نظام آموزش و پرورش قائل است و بخشی از بودجۀ ملی خود را صرف امور آموزشی میکند. میتوان گفت تمامی محصلان در کشور کانادا از کودکستان تا دبیرستان نوعی کمک هزینۀ تحصیلی دریافت میکنند. در کشور کانادا نیز ماههای تحصیلی از مهر شروع میشود و در خرداد به پایان میرسند. مقاطع ابتدایی راهنمایی و دبیرستان سطح بندی مربوط به خود را دارد. به عنوان مثال مقطع ابتدایی ممکن است یک تا هفت سطح باشد یا سطح دبیرستان ممکن است از ۷ تا ۱۱ باشد. دانشآموزان در کشور کانادا در حدود ۶ ساعت به مدرسه میروند. در کشور کانادا نیز مانند کشور ایران مقطع پیش دبستانی برای همۀ افراد اجباری نیست. اگرچه دانش آموزان پس از اتمام دبیرستان میتوانند وارد دانشگاه شوند، اما در کشور کانادا بسیاری از دانشآموزان تصمیم میگیرند پس از اتمام دبیرستان وارد دورههای موقت و کوتاه کالجها شده و پس از یادگیری مهارتهای مختلف وارد بازار کار شوند. سطح آموزش در هر مقطع نیز در کشور کانادا بسیار با اهمیت است. به گونهای که تعداد زیادی از دانشجویان بین المللی خواستار مهاجرت تحصیلی به دانشگاههای این کشور هستند. این کشور دانشگاههای بین المللی مختلفی دارد. از ماه مهر تحصیل دانشجویان آغاز میشود و تا فروردین و اردیبهشت ادامه پیدا میکند. حتی ممکن است که در برخی موارد دانشجویان در تابستان نیز به دانشگاه بروند. بسیاری از رشتههای دانشگاههای این کشور مانند کشور ایران ۲ تا ۴ ساله هستند. بازار کار در کشور کانادا بسیار مناسب است. اطلاعات بیشتر راجع به مهاجرت و تحصیل در کشورهای خارجی از جمله کشور کانادا در وب سایت ایران توکا قابل مشاهده است که شامل اطلاعات جالب و کامل دربارۀ مهاجرت تحصیلی و سیستم آموزشی کانادامی باشد.
برای مهاجرت تحصیلی به کانادا اول باید پذیرش تحصیلی داشته باشید، پس نحوه اقدام برای گرفتن پذیرش تحصیلی خیلی مهم و سرنوشت سازه. شرایط پذیرش در دانشگاه های مختلف کانادا در قالب چند تا فاکتور توسط اون دانشگاه اعلام میشه و دانشگاه به دانشگاه هم متفاوته.
از جمله فاکتورهای مورد نیاز برای گرفتن پذیرش تحصیلی در دانشگاه های کانادا، شرط معدل یا gpa هستش که حداقل gpa مورد قبول در میان دانشگاه های کانادا 3 هستش. در کنار معدل باید مدرک زبان انگلیسی داشته باشید که معمولا داشتن آیلتس 6.5 به بالا مورد انتظار دانشگاه های کانادا هست بعضی دانشگاه ها هم ممکنه از شما تسلط بر زبان فرانسه رو بخوان. یه سری مدارک دیگه هم مثل مدرک gre برای رشته های مهندسی و gmat برای رشته های مدیریت و ام بی ای از طرف دانشگاه های کانادا از دانشجوها خواسته میشه. دانشجوهای هنر هم باید پورتفولیو از بهترین کاراشون داشته باشند. از جمله مدارک دیگه که دانشگاه های کانادا از شما میخوان داشتن حداقل دو تا توصیه نامه از استادای قبلی تون هست، البته بعضی دانشگاه ها فرمت خودشون رو برای توصیه نامه ها دارند که بهتره در سایت دانشگاه مدنظرتون این مورد رو بررسی کنید. SOP یا انگیزه نامه هم لازمه که در اون انگیزه و هدف از تحصیلتون در اون رشته رو باید توضیح بدید. اگر متقاضی تحصیل در مقطع دکترا هستید هم احتمالا باید با استاد موردنظرتون قبل از اقدام برای اخذ پذیرش، یک پروپوزال از موضوعی که قراره روش کار کنید، ارائه بدید. اگر درمورد هرکدوم از موارد گفته شده دنبال اطلاعات بیشتری بودید یا به مشاور مهاجرت به کانادا نیاز داشتید، وب سایت ایران توکا، کلی در مورد پیچ و خم های مهاجرت تحصیلی توضیح داده که میتونید تو اونجا به پاسخ همه سوالاتتون برسید.